Clientul întîrzie să achite
serviciile de transport

Transportatorul nu s-a
prezentat la încărcare

Expeditorul nu s-a achitat
cu serviciile de transport

Marfa a ajuns deteriorată
sau prezintă lipsuri

078 557 557


SOLUȚIA

SUNTEM NOI

Serviciu juridic creat de
BAA MACOVEI&PARTNERS

SERVICII PRESTATE

bul Asistență în cadrul soluționării
litigiilor de transport.

bul Reprezentarea intereselor în
instanțele de judecată și arbitraj.

bul Redactarea de pretenții, cereri,
la etapa procedurii prealabile.

bul Asistență juridică în cadrul fazei
executării actelor judecătorești.

bul Redactarea și perfecționarea
contractelor de transport.

bul Asistența în cadrul negocierilor
privind contractele de transport.

ASISTENȚA JURIDICĂ ASIGURATĂ DE
BAA MACOVEI&PARTNERS

BAA Macovei Partners

Noutăți

În urma litigiilor apărute în rezultatul contestării rezultatelor Adunării Generale a Membrilor AITA din 22.07.2016 , pentru a nu prejudicia activitatea transportatorilor s-a instituit interimatul funcției de Secretar General AITA, fiind desemnat în această calitate dl. Barbanov Grigore.

Conform informațiilor prezentate pe saitul aita.md, Membrii asociaţi şi Titularii Carnetelor TIR ai Asociaţiei AITA, au fost informați că Adunarea Generală a Asociației a avut loc cu mai multe abateri de la procedurile stabilite de legislaţie şi Statutul Asociaţiei. În urma examinării ilegalităților în instanța de judecată s-a dispus suspendarea hotărîrilor Adunării Generale în partea ce ţine de revocarea din funcţia de Preşedinte al dlui Bernavschi Grigore şi alegerea în aceasta funcţie a dlui Gubceac Evghenii, precum şi suspendarea revocării întregii componenţe a Consiliului Asociaţiei AITA şi alegerea altei componenţe a Consiliului şi s-a interzis efectuarea modificărilor în Registrul de stat al organizaţiilor necomerciale în partea ce ţine de modificarea datelor preşedintele Asociaţiei AITA.

Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Auto recent a prezentat propuneri vis-a-vis de proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.160 din 22.07.2011 la Compartimentul “Agenţia Naţională Transport Auto”, înaintat cu titlu de iniţiativă legislativă.

Conform informațiilor prezentate de AITA, legea salariului minim pentru lucrătorii detaşaţi, denumită Loi Macron, aprobată la 9 aprilie 2016, urmează să fie aplicată începând cu 1 iulie 2016. Dispoziţiile sale sunt aplicabile cabotajului şi transporturilor intracomunitare cu plecare sau destinaţie Franţa. Operaţiunile de tranzit sunt exceptate.

Conform informațiile prezentate de MTID, la 4 iulie 2016, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc și Ministrul Infrastructurii și Transporturilor, Graziano DELRIO au reluat discuțiile privind cu privire la ratificarea Acordului comun privind reglementarea transportului international auto de pasageri și mărfuri.

Parteneri și Clienți

Întreabă on-line

Adresa de email:
Denumire:
Mesaj:
Control anti-spam. Indicați mai jos rezultatul adunării: 200+22.